Press Archive - Next Stop Is Vietnam - Soundi

 Next Stop Is Vietnam -megaboksi sisältää Vietnamin sodan inspiroi- maa musiikkia peräti kolmentoista CD:n voimin. Tämä lodju tekee folk-, kantri-, blues-, rock&roll-, soul-, gos- pel-, protesti- ja agitaatiomusiikkei- neen ja muine ääninäytteineen paatu- neestakin militaristista pasifistin. Tar- jolla on presidenttien ja senaattorien puheita, uutispätkiä rintamalta, mie- lenosoituksista sekä katkeroituneiden sotilaiden ja veteraanien haastatte- luja. Lisäksi mukana on CD-romppu, jolta voi seurata biisien tekstejä.

Vietnamin sotaa käytiin vuosina 1954–1975 Pohjois-Vietnamin ja Etelä- Vietnamin sekä kummankin osapuo- len kansainvälisten liittolaisten välillä pääosin Etelä-Vietnamissa, mutta kun Yhdysvallat ryysi avoimesti mukaan

Tonkininlahden välikohtauksen jälkeen, se ulotti pommituslentonsa myös Pohjois-Viet- namiin, Laosiin ja Kambodžaan. Sotaa on lännessä sanottu maailman ”ensim- mäiseksi televisio- sodaksi” ja ”ensimmäiseksi rock’n’roll sodaksi”.

Sota kosketti Yhdysvaltojen kansakuntaa ja koko maailmaa kokonais- valtaisesti. Sodan puolesta ja sitä vastaan synnytettyjä lauluja doku- mentoi tämä Bear Familyn julkaisema boksi, joka on monipuolisin aiheesta koskaan synnytetty antologia.

Tarjolla on yli 300 raitaa jotka kat- tavat sodan kaikki puolet sivu- ja jälkivaikutuksineen vuoteen 2008 saakka. Mukana olevista nimistä mai- nittakoon pakolliset The Doors, Bob Dylan, Joan Baez, Bruce Springs- teen, Johnny Cash, Merle Haggard, John Lennon, Yoko Ono – ja tietysti Country Joe McDonald, jonka Fish- yhtyeen Woodstockissakin kuullun klassikon I-Feel-Like-I’m-Fixin’-To-Die Ragin fraasista koko kansio on saa- nut nimensäkin. Lisäksi Country Joe on kirjoittanut mukana seuraavan 304-sivuisen ja kuvitukseltaan loiste- liaan kirjan esipuheen.

Ydinmehua ovat silti tuntematto- mampien artistien ja bändien levytyk- set ja harvoin kuultu dokumenttima- teriaali, josta mainittakoon patrioot- tiset propagandatiedotteet, uutiskat- saukset sota-alueilta ja Jane Fondan ja Hanoi Hannahin siepatut pohjois- vietnamilaiset radiolähetykset.

Etelä-Vietnamin puolella kuoli
230 000 etelävietnamilaista, 58 000 yhdysvaltalaista, 5 000 eteläkorea- laista ja 500 australialaista sotilasta. Pohjois-Vietnamin puolella kuoli 1,1 miljoonaa pohjoisvietnamilaista ja
1 100 kiinalaista sotilasta. Vietna- min sodassa kuoli kaksi miljoonaa siviiliä, joista selvä enemmistö maan eteläosissa. Yhdysvaltojen tappio osoitti, että sissisotaa on hyvin vaikea voittaa, että kulttuurintuntemus on oleellisen tärkeää ja että motiivi on sodankäynnin tärkeä väline.

...Next Stop Is Vietnam esittää kaunistelematta sodan monet kas- vot. Esimerkkinä Dr. William Trudy Jr: in lakoninen tarina Vietnamin sodassa esiintyneestä rasismista – jopa maansa puolesta kaatuneiden sotilaiden kesken. Levytys sai inspi- raationsa tositapahtumasta, jossa kaksi mustaa kaatunutta, William Terry ja Pondexter Williams, palasi- vat arkussa Yhdysvaltoihin. Heitä ei kuitenkaan suostuttu hautaamaan kotikaupungeissaan valkoisten sota- sankarien joukkoon ennen kuin vasta oikeuden määräyksestä. 

The fields marked with * are required.

Related products
Next Stop Is Vietnam 1961-2008 (13-CD Deluxe Box Set)
Various - History: Next Stop Is Vietnam 1961-2008 (13-CD Deluxe... Art-Nr.: BCD16070

Ready to ship today, delivery time** appr. 1-3 workdays

$220.62